Враховуючи численні побажання пасажирів, Державна адміністрація залізничного транспорту з 31 березня призначила безпересадковий вагон сполученням Київ—Кіровоград—Київ. Він курсуватиме в складі потяга №76 Київ—Кривий Ріг, повідомляє «Урядовий портал».
Згідно з розкладом руху вагон щоденно відправлятиметься з Кіровограда о 23:36, а до столиці прибуватиме о 5:52.
Цій звістці зраділо чимало мешканців Кіровоградщини, особливо ті, хто навчається, працює в столиці чи мандрує країною.
Утім, кіровоградці їздили без пересадки до Києва вже з кінця лютого. Щоправда, безпересадковий вагон чіпляли до інших потягів.
Авторові цього матеріалу пощастило скористатися послугами Укрзалізниці та з’їздити з Кіровограда до столиці саме в причіпному вагоні до потяга №034 минулими вихідними.
Держадміністрація залізничного транспорту запевняє, що вона зацікавлена в створенні комфортних умов для перевезення пасажирів. Але враження від поїздки були неоднозначні. Вартість квитка — 68 гривень  — прийнятна, це все таки не 100 і не 120, як автобусом. У вагоні чисто, провідник люб’язний.
Але всю дорогу пасажирів супроводжував жахливий скрегіт вагону і постійне очікування того, що він розсиплеться на ходу. Нікуди сховатися й від протягів з вікон. Особливо вони дошкуляли тим, хто спав на нижніх полицях. Зрозуміло, що за цих умов про нормальний сон можна було лише мріяти.
Крім того, потяг затримався з прибуттям майже на годину. Залізничники пояснювали це неузгодженнями, які виникли через перехід на літній час. А пасажири жартували, що десь попереду на колії зупинився «Хюндай».
І ще одне. Придбати квиток на зворотній рейс на 26 квітня з Києва до Кіровограда в залізничній касі обласного центру не вдалося. Касир повідомила, що доїхати можна буде лише до Знам’янки. А до Кіровограда — заважає якийсь ремонт.
 
Кіровоградська область.