«Рішення, які нібито ухвалили регіонали з комуністами, є нелегітимними і їх треба переголосувати в сесійній залі Верховної Ради», — заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк. При цьому він наголосив, що їхні вимоги щодо призначення місцевих виборів у Києві, скасування пенсійної реформи, розгляд питання про відставку Кабміну залишаються незмінними.

Заступник голови фракції «УДАР» Віталій Ковальчук наголосив: «Те, що відбулося днями, розколює не тільки парламент, а й загрожує розколом країни. І дуже дивно, чому Президент досі не дав оцінку таким діям депутатів. Те, що сьогодні робить влада — це ще один крок до міжнародної ізоляції України».
У свою чергу голова фракції «Свобода» Олег Тягнибок заявив: «Реакцію європейського і світового співтовариства, думаю, можете прогнозувати: люди є просто-на-просто шоковані, це інформація поки що з напівофіційних розмов».
«Я вчора мав попередньо ще анонсовану зустріч з послом Італії, де звісно, що поінформував про ситуацію в парламенті. Реакція світової спільноти не забариться», — підсумував він.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
Віталій Ковальчук, Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок.