Учора відбулася виставка знарядь браконьєрства. Ініціатори — голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, голова парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін, голова підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, тваринного та рослинного світу Андрій Тягнибок. Також до участі у заході долучилися президент Всеукраїнського риболовного громадського об’єднання «Громада рибалок України» Андрій Неліпа та президент Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

На виставці було показано понад сто різних ексклюзивних знарядь сучасного браконьєрства — сітки, капкани, петлі, пастки, отрути та інші.

Також було презентовано новий проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного та рослинного світу» (№ 2503). Цей документ забороняє пряме знищення об’єктів Червоної книги України.

Зліва направо: голова підкомітету з питань охорони і раціонального використання надр, тваринного та рослинного світу Андрій Тягнибок, президент Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.