Сьогодні у віддалене поліське село Дібрівськ, що в Зарічненському районі, майже у повному складі приїхав екіпаж підводного човна К-219. Життя розкидало підводників по різних містах і селах колишнього Радянського Союзу, але вони приїхали на рівненське Полісся, щоб вшанувати пам’ять свого колеги, уродженця Дібрівська Миколи Смаглюка, а також вклонитися його матері Меланії Степанівні, яка так і не дочекалася сина з далекого походу.
— 6 жовтня 1986 року, ще за часів Радянського Союзу, підводний крейсер стратегічного призначення К-219 зазнав аварії під час походу в Атлантичному океані, — розповідає голова Зарічненської РДА Надія Федюшко. — Екіпаж врятували, за винятком чотирьох матросів сьомого відсіку субмарини. Серед загиблих був і наш земляк Микола Смаглюк. Попри те що від дня трагедії минуло чимало років, члени екіпажу, які врятувалися, не забули своїх загиблих товаришів і вирішили увіковічнити пам’ять про них на їх батьківщині. Підводники замовили, а Дібрівська сільська рада встановила меморіальну дошку на приміщенні школи, де свого часу навчався Микола Смаглюк.
Мешканці Дібрівська гостинно зустріли підводників, розділили з ними і з матір’ю біль від втрати, який не стихає навіть з роками. А до меморіальної дошки відважному підводнику Миколі Смаглюку лягли квіти.
 
Рівне.