Заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський (на знімку) направив звернення міністру закордонних справ України Леоніду Кожарі стосовно необхідності збільшення зони прикордонного руху між нашою країною та Республікою Польща.
Заступник Голови Верховної Ради повідомив міністра, що нещодавно брав участь у роботі міжнародної конференції у місті Красічин (Республіка Польща), на якій мова йшла про прикордонне співробітництво двох країн.
Руслан Кошулинський уточнив, що одним з основних питань порядку денного конференції стало питання необхідності удосконалення організації малого прикордонного руху між Україною та Республікою Польща.
Він нагадав, що угода про малий прикордонний рух між двома країнами набула чинності 1 липня 2009. Цією угодою було запроваджено спрощену систему перетину україно-польського кордону для мешканців прикордонної смуги, і на вимогу Єврокомісії, визначено тільки 30 кілометрову зону її дії.
Натомість, за словами політика, під час обговорень на конференції, зокрема, ставилося питання про необхідність збільшення зони дії малого прикордонного руху з 30 до 50 кілометрів, у зв’язку з тим, що останнім часом саме у 50 кілометровій зоні спостерігається значна активізація ділового співробітництва і обміну між громадянами України та Польщі.
Руслан Кошулинський звернувся до міністра з проханням повідомити позицію Міністерства з цього питання, а також досягнуті на сьогоднішній день домовленості та перспективи його практичного вирішення.
Прес-служба заступника Голови Верховної Ради.