Учора народний депутат Вадим Колесніченко (Партія регіонів) під час брифінгу в парламенті представив видання «Війна чи воєнна злочинність». Це третій том із серії «Історична правда», яку видає з 2011 року Міжнародний антифашистський фронт. Наклад книги — 15 тисяч російською та українською мовами.
За словами В. Колесніченка, до збірника увійшли дослідження й публікації сучасних західних і вітчизняних вчених — Анатолія Чайковського, Пера Андерса Рудлінга та Джон-Пола Хімкі.
«Дискусія з питань української історії вже давно вийшла за рамки наукових кіл і є суто політичною. Безумовно, це негативно вплинуло на об’єктивне вивчення історії, побудову сучасної держави на правдивому нефальсифікованому гуманітарному фундаменті. На жаль, голос вчених, що професійно досліджують це питання як в Україні, так і за кордоном не чути в українських ЗМІ й часто підміняється політичними «агітками» навіть в освітньому процесі, — сказав парламентарій. — На цьому тлі як ковток чистого повітря й правди є публікації сучасних західних і вітчизняних вчених, які об’єктивно аналізують події цієї епохи».