Якщо у вересні-жовтні споживачі Тернополя більш-менш справно сплачували за послуги з водопостачання та водовідведення за новими тарифами, то листопад, за словами керівника КП «Тернопільводоканал» Володимира Кузьми, став провальним.
Підприємство лише від населення недоотримало майже 800 тисяч гривень. Загалом мешканці міста на 1 грудня завинили понад 7 мільйонів гривень. Удвічі зросла кількість боржників з великою сумою недоплати. Хоча тернопільці, в основному, сумлінні платники.
Найбільшим боржником перед водоканалівцями серед юридичних осіб є КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» — понад 600 тисяч гривень. Заборгованість утворилась тому, що на рахунки теплоенергетиків наклала арешт виконавча служба — через борги перед «Газом України». У свою чергу, енергетики попередили «Тернопільводоканал» про можливе припинення постачання електроенергії на виробничі об’єкти підприємства — також через борги їм: понад мільйон гривень у листопаді. Утворюється замкнене коло взаємних боргів. І невідомо, хто і коли його розірве...
Тернопільська область.