Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Перші матчі. 3 квітня.
«Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Галатасарай» (Туреччина, Стамбул). 3:0. Мадрид. Стадіон «Сантьяго Бернабеу». 76 462 глядачі. Голи: Роналду, 9, Бензема, 29, Ігуаїн, 73.
Звичайно, хтось (надто прихильники «Галатасарая») сподівався, що гарячі і непоступливі гості дадуть справжній бій мадридському гранду. Але то були марні надії. Стамбульський клуб у першому матчі з «Реалом» був досить слабким опонентом, котрий прибув до столиці Іспанії начебто без плану конкретних дій.
Неточні удари здалеку та й невиразні флангові атаки гостей мадридців не здивували. Натомість «Реал» не напружувався надто, забивши швидкий гол. Кріштіану Роналду — незаперечний лідер «вершкових» — майстерно скористався проникаючою передачею Месута Езіла у карний майданчик. Одне слово, господарі все тримали під жорстким контролем і регулярними контратаками не тільки тривожили оборону турецької команди, а й довели справу до комфортного для себе рахунку.
Другий м’яч було забито через двадцять хвилин після першого. Щоправда, з третім влученням господарі забарилися. Але, як кажуть, всьому свій час. Загалом рахунок повністю відбиває перевагу однієї команди над іншою. Жодної інтриги, жодних питань. Ніби це й не Ліга чемпіонів, а якийсь контрольний поєдинок. І лише диво може завадити «Реалу» в Стамбулі завершити справу виходом до півфіналу.
Гостре протистояння без забитих м’ячів
«Малага» (Іспанія) — «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд). 0:0. Малага. Стадіон «Ла-Росаледа». 28 548 глядачів.
Нульову нічию в цій зустрічі, мабуть, мало хто прогнозував. Та попри відсутність забитих м’ячів протистояння було досить цікавим. Суперники створили достатньо гострих моментів. І тут варто окремо сказати про Маріо Гетце, котрий розтринькав три стовідсоткові шанси вразити ворота Вільфредо Кабальєро.
Слід зазначити, що обидва воротарі зіграли цього разу бездоганно! Нульова нічия не повинна сильно засмучувати ані тих, ані інших. Без сумніву, «Малага» палко бажала перемогти в рідних стінах, однак із цим завданням підопічні Мануеля Пеллегрині не впоралися. Але вони й не пропустили на своєму полі, що теж непогано. Тепер будь-який гол, забитий іспанцями у Дортмунді, може змінити перебіг протистояння на їхню користь.
Але варто згадати, що «Боруссія» геть усі свої домашні матчі в нинішньому розіграші Ліги чемпіонів виграла. Тож, мабуть, саме команда Юргена Клоппа буде фаворитом у повторній зустрічі. Та чи вдасться їй довести справу до позитивного для себе результату, дізнаємося за тиждень.
Месут Езіл (ліворуч) і Кріштіану Роналду.
Фото uefa.com.