Стадіон «Арена Львів» заборгував за електроенергію, тепло та обслуговування майже два мільйони гривень. Спортивна арена не може працювати на повну потужність, бо недобудована. В експлуатацію введено лише першу чергу. Ще необхідно, щоб запрацювала підстанція «Стадіон», та слід випробувати навантаження мережі. Електроживлення стадіону поки що відбувається за тимчасовою схемою.

Як повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич, для завершення другої черги потрібно 333 мільйони гривень. Основна програма фінансування арени завершилася торік, цього ж року жодної копійки на будівництво не передбачено. Тим часом ведуть розмови про передачу «Арени Львів» з державної в комунальну власність.

«Об’єкт має бути завершено, він повинен пройти експертизу, і його слід ввести в експлуатацію. Лише після цього можна говорити про зміну форми власності», — прокоментував ситуацію голова Львівської обласної ради Петро Колодій. Один з найкращих стадіонів у Східній Європі опинився в глибокій кризі. З початку року уряд припинив фінансування для утримання «Арени Львів» — це понад 10 мільйонів гривень щорічно. Футбольний клуб «Карпати» не поспішає переїжджати на новий стадіон, бо не зможе утримувати цю дорогу споруду. У результаті — коло замкнулося, бо немає коштів. Хоч кіз паси на сучасному стадіоні.

«Карпати» згодні грати на «Арені Львів», якщо частину витрат покриватимуть з державного бюджету. 

Але наразі до спільної думки не дійшли. Керівники області підготували для уряду «економ-пакет» пропозицій для завершення будівництва та вирішення патової ситуації.

«Арена Львів» — це не лише проблема міста чи області, це загальнодержавна справа, яка створює некомфортне середовище як у політикумі, так і в соціумі», — вважає голова Львівської ОДА Віктор Шемчук.