Щороку заробітна плата медиків має зростати не менш як на 10%, і цей рік не буде винятком. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час відвідання «Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» (на знімку).
Окреме завдання перед урядом поставлено щодо підвищення фінансової самостійності медичних закладів, підкреслив Віктор Янукович. На його переконання, це дозволить збільшити ефективність роботи медичних закладів, а також надасть можливість за рахунок внутрішніх резервів підвищувати оплату праці медиків.
«Стратегічна мета модернізації медицини — переламати негативну демографічну тенденцію і дати кожній українській сім’ї шанс зародити нове та здорове життя», — зазначив Віктор Янукович.
Крім того, як повідомляє прес-служба Президента, за результатами першого півріччя 2013 року до державного бюджету будуть внесені зміни з метою фінансування закупівлі нового обладнання для «Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України». Як зазначив глава держави, на порядку денному — забезпечення центру новим обладнанням. «Це питання сьогоднішнього дня, його потрібно зараз вирішувати», — наголосив Віктор Янукович.
За його словами, в бюджеті на цей рік не передбачено коштів на забезпечення центру новим обладнанням, для якого потрібно близько 150 млн. гривень. 
Розпочата в Україні медична реформа спрямована на побудову єдиного медичного простору, в якому б, як у єдиному ланцюгу, злагоджено працювали всі рівні медичної допомоги.
Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).