До міжфракційного депутатського об’єднання «За рідну Дніпропетровщину!», створеного у Верховній Раді України, увійшли народні депутати із Дніпропетровської області, вибрані як за мажоритарними округами, так і за партійними списками. У їх числі 18 представників фракції Партії регіонів, чотири — ВО «Батьківщина», двоє від Комуністичної партії України.
Основні цілі, що їх ставить перед собою об’єднання, — підтримка ініціатив і законопроектів, які сприятимуть розвитку регіону, максимально ефективне представництво інтересів Дніпропетровщини на рівні парламенту, захист інтересів області в центральних органах влади.
«Створення в нинішньому парламенті об’єднання «За рідну Дніпропетровщину!» свідчить про те, що народні депутати, незважаючи на кольори партійних прапорів, готові об’єднуватися і працювати на благо нашого регіону», — розповів голова об’єднання В’ячеслав Задорожний (фракція Партії регіонів).
До складу депутатського об’єднання увійшли: від фракції Партії регіонів: В’ячеслав Задорожний, Ігор Циркін, Яків Безбах, Іван Ступак, Олександр Момот, Євген Морозенко, Віктор Бутковський, Костянтин Гузенко, Костянтин Павлов, Юрій Любоненко, Сергій Глазунов, Андрій Шипко, Артур Мартовицький, Дмитро Шпенов, Микола Солошенко, Юрій Самійленко, Олег Царьов, Павло Корж. Від фракції «Батьківщина»: Андрій Павелко, Денис Дзензерський, Леонід Сергієнко, Тетяна Донець. Від фракції КПУ: Ірина Спіріна, Сергій Баландін.
 
Дніпропетровська область.