Ступінь готовності спортивних об’єктів, які використовуватимуть під час проведення юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики 2013 року, — 80 відсотків. Про це заявив голова Донецької обласної ради Андрій Федорук.

Чемпіонат відбуватиметься у шахтарській столиці з 10 по 14 липня, на участь у ньому вже подано 400 заявок із 24 країн (очікується, що загалом Донецьк відвідають близько двох тисяч спортсменів із 190 країн).

«Є ще питання, які вимагають доопрацювання, але, гадаю, до початку чемпіонату ми їх вирішимо і проведемо змагання без зриву. Із обласного бюджету на підготовку виділено близько 10,5 мільйона гривень. Зараз очікуємо надходження ще 17,8 мільйона гривень, щоб остаточно завершити роботи», — зазначив голова облради.

Під час чемпіонату протягом п’яти днів розіграють 120 комплектів медалей. У 40 легкоатлетичних дисциплінах змагатимуться дівчата та юнаки 16—17 років. 

В рамках змагань готуються три споруди, які пройдуть міжнародну сертифікацію. Головною ареною стане регіональний спортивний комплекс «Олімпійський», також буде задіяно однойменний розминальний стадіон та СК «Кіровець». Розмістяться команди у восьми великих готелях міста. Заплановано організувати спеціальні автобусні маршрути до спортивних об’єктів і підготувати волонтерів, які працюватимуть із командами та іншими гостями міста.

 

Донецьк.