Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Перші матчі.      2 квітня.

Обидві зустрічі подарували гостру боротьбу і частково зберегли інтригу перед поєдинками у відповідь, котрі за тиждень відбудуться в Турині та Барселоні.
Диво і наполегливість врятували парижан
ПСЖ (Франція) — «Барселона» (Іспанія). 2:2. Париж. Стадіон «Парк де Пренс». 45 336 глядачів. Голи: Ібрагімович, 79, Матюйді, 90+5 — Мессі, 38, Гаві, 89 (п).
Знову «Барселона» у гостях не виграє, забивши супернику двічі. Хоч такий результат у Парижі здається справедливим, «Барселона», котра більше володіла м’ячем, знову створила ілюзію ігрової переваги. Щоправда, реальних моментів для взяття воріт команди мали майже однакову кількість, але не так багато.
Слід зазначити, що виникли певні претензії до голів, які забивав ПСЖ. Приміром, Ібрагімович влучив із офсайду. А рятівний гол Матюйді забито без порушень, але з допомогою двох рикошетів. Утім, обидва рази ПСЖ зрівнював рахунок, летівши до воріт каталонців на крилах фантастичного бажання відігратися.
Часом парижани пресингували і притискали «Барселону» до її воріт. Але пропустили ефектний м’яч від Ліонеля Мессі, котрий, до речі, зазнав ушкодження й був замінений. Та ПСЖ відновив рівновагу. Потім здавалося, що барселонці поїдуть додому з перемогою, коли Гаві знову вивів свою команду вперед, раалізувавши справедливий пенальті. Але парижани врятувалися.
Нічия подарувала інтригу, однак шанси ПСЖ невисокі, адже йому на «Камп Ноу» треба перемагати «Барсу» або зіграти внічию — 3:3, 4:4...
Сюрприз на перших... секундах
«Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — «Ювентус» (Італія, Турин). 2:0. Мюнхен. «Альянц Арена». 68 000 глядачів. Голи: Алаба, 1, Мюллер, 63.
Суперечку лідерів чемпіонатів Німеччини та Італії не без підстав чекали з особливим інтересом. Віддати явну перевагу комусь мало хто наважувався. Але «Баварія» вже на перших... секундах (на 27-й) зробила сюрприз. Давид Алаба ударом здалеку влучив у ціль. Хоча не обійшлося без рикошету — м’яч зачепив гравця гостей Артуро Відаля.
Здавалося, що футболістів «Ювентуса» ця прикра невдача не надто засмутила. Андреа Пірло, а згодом і Відаль мали добрі шанси відновити рівновагу. Тоді мюнхенці зробили вимушену заміну: замість травмованого Тоні Крооса на полі з’явився Ар’єн Роббен.
Можливо, це збіглося з тим, що «Баварія» перехопила ініціативу. І ще до завершення тайму мала чимало шансів для збільшення рахунку. Однак потуги німців залишилися марними. А от після перерви, коли гра, здавалося, вирівнялася, мюнхенський клуб змусив удруге капітулювати досвідченого Джанлуїджі Буффона.
За двадцять хвилин до кінця поєдинку міг забити туринець Стефан Лігтштайнер, але високий клас продемонстрував воротар господарів Мануель Нойєр. У час, що залишилася, «Баварія» не дозволила супернику створити щось суттєве й упевнено довела матч до перемоги. 
Зрозуміло, що такий рахунок може задовольнити німців. А «Ювентус» опинився в непростій ситуації, тому його вихід до півфіналу викликає великі сумніви.
Фото з сайту uefa.com.
Ліонель Мессі забив свій черговий гол.