В Івано-Франківську відбулося засідання координаційної ради, на якому за участі представників влади, науковців, громадськості та журналістів було ухвалено рішення стосовно міні-ГЕС у селі Дземброня, що у Верховинському районі, та Конюшках — Рогатинський район.
Вивчивши ситуацію, представники координаційної ради не підтримали планів щодо будівництва гідроелектростанції у Дземброні. Основна причина — негативне ставлення до цього мешканців села, які нарікають, що, розпочинаючи будівництво, з ними ніхто не радився, не було ніяких громадських слухань. 
До того ж при обстеженні самого об’єкта були виявлені порушення при його зведенні. Враховуючи недоліки у проекті спорудження Дзембронівської міні-ГЕС, координаційна рада рекомендувала Архбудконтролю відкликати дозвіл на її будівництво. А департаменту промисловості та інфраструктури облдержадміністрації доручили проаналізувати та спрямувати у правоохоронні органи матеріали з оформлення дозвільних документів «для надання юридичної правової оцінки діям державних службовців, які надавали дозвіл».
У другому випадку, громада села Конюшки дала дозвіл на відновлення у своєму населеному пункті на річці Гнила Липа міні-ГЕС, спорудженої ще у 50-х роках. Підприємство, яке її будуватиме, уклало з селянами угоду про соціально-економічне партнерство. Зрозумівши думку громади, координаційна рада рекомендувала підприємству провести збір необхідних документів і подати їх на розгляд для погодження.
Головуючий на засіданні ради перший заступник голови ОДА Василь Плавюк повідомив, що і надалі при розгляді аналогічних питань «ніхто проти рішення громади йти не буде».
Нагадаємо, ще 2008 року підприємці отримали майже 20 дозволів на спорудження нових та відновлення старих об’єктів гідроенергетики на річках Прикарпаття. Це далеко не однозначно сприйнялося місцевим населенням. Вони не раз, спільно з представниками екологічних громадських організацій на знак протесту проти знищення українських Карпат, пікетували адмінбудівлю обласної влади. В свою чергу, голова ОДА 
М. Вишиванюк двічі видавав розпорядження, якими то призупиняв, то відновлював роботи з будівництва малих гідроелектростанцій. Зрештою, аби зняти соціальну напругу та навести лад у даному питанні, було створено спеціальну координаційну раду, представники якої мали вивчати зведення водяних електростанцій в кожному окремому населеному пункті.
Івано-Франківська область.
 
Довідково
 
На Івано-Франківщині уже діють три міні-ГЕС. Їх потужність — 2,7 мВт.