Українські чиновники швидко відреагували на лист-фальшивку від Ради архітекторів Європи й дали відповідні доручення, щоб притягнути львівських чиновників до відповідальності. Та після перевірки з’ясувалося, що хтось свідомо покепкував з представників влади.
Міський голова Львова Андрій Садовий провів розслідування і довів, що Рада архітекторів Європи не має жодних претензій до збереження пам’яток старовини у місті Лева. Листи до уряду України, СБУ, МВС та інших владних інституцій від авторитетної міжнародної організації з вимогою порушити кримінальні справи за нищення центральної частини Львова виявилися звичайною фальшивкою.
Як розповів під час брифінгу Андрій Садовий, у Раді архітекторів Європи нічого не знають про звернення, які було скеровано до центральної української влади за підписом якогось Отто Вульфа. Така особа в міжнародній організації архітекторів не працює.
Але фальшивий лист, автори якого в разі невчасного реагування на звернення представника Ради архітекторів Європи... залишали за собою право апелювати до відповідних організацій про позбавлення «Архітектурного ансамблю історичного центру Львова» статусу світової спадщини ЮНЕСКО, було опубліковано в пресі й розглянуто урядом.
Міська рада звернулася по роз’яснення до міжнародної організації й отримала ось таку відповідь: «Отто Вульф не працює в Раді архітекторів Європи, не є її представником. Ми не маємо інформації про лист-запит щодо центральної частини Львова, який було надіслано до центральних органів влади».
Львівська міська рада відреагувала на фальшивку професійно — її передали в прокуратуру для реагування.
Львів.