Президент Віктор Янукович наголошує на необхідності забезпечення міжнародного аспекту святкування 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Про це глава держави сказав під час учорашнього засідання оргкомітету з підготовки та відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. У засіданні взяв участь Прем’єр-міністр Микола Азаров.

«Хочу наголосити на міжнародному аспекті святкування ювілею Перемоги, важливості донесення до світової спільноти інформації про роль і місце України у Другій світовій війні, внесок нашого народу в перемогу над нацизмом», — цитує главу держави його прес-служба.

За словами В. Януковича, треба забезпечити чітку організацію міждержавних заходів, участь у святкуванні в Україні іноземних делегацій ветеранів, їх гідний прийом та комфортне перебування. 

Глава держави також повідомив, що уряд вже підготував проект плану відповідних заходів на 2013—2015 роки. «Нам потрібно його обговорити, вислухати конструктивні думки членів організаційного комітету, побажання лідерів громадських організацій ветеранів», — підкреслив Президент.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.