На Придесенні найближчими роками буде роздержавлено 28 друкованих видань, засновниками яких є органи місцевої влади. Про це йшлося у Чернігові на круглому столі про перспективи комунальної преси Чернігівщини у процесі реформування державних та комунальних ЗМІ.
Як зазначалося у виступі політолога Юрія Паперного, редакційні колективи мають на своєму балансі 23 автомобілі, 4 будинки, 
7 гаражів, загалом майна на 1597165 гривень. Чи перейде це до рук журналістів? Голова обласного осередку Національної спілки журналістів, генеральний директор Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії «Сівер-Центр» Анатолій Тютюнник у цьому зв’язку висловив стурбованість тим, що Прилуцька районна рада вже нині намагається відібрати автомобіль у газети «Прилуччина». Майнові конфлікти виникають час від часу між засновниками та редакціями й в інших райцентрах.
«Роздержавлення для газет у невеликих районах з маленьким тиражем — це, по суті, їх смерть», — так сприйняла новацію, яка наближається, головний редактор коропської газети «Нові горизонти» Людмила Ковальчук. Її виступ загострив ті проблеми, які очікують журналістів деяких райцентрів. Так, скажімо, нині редакція платить за оренду приміщення у Коропі 70 гривень на рік. Приватній же газеті виставлять рахунок 1000 гривень на місяць.
Творчим колективам доведеться провести скорочення людей, аби не збанкрутувати.
«Ми по забаганках Європи розвалили колгоспи, розвалили підприємства, а тепер залишилося це зробити із редакціями», — зазначив редактор городнянської райгазети Леонід Якубенко.
Редактор з Носівки Олексій Нестеренко теж висловив сумнів, що нинішні невеликі тиражі місцевих газет дадуть їм нормально функціонувати у вільному плаванні. На його думку, і районні ради навряд чи захочуть відмовитися від засновництва.
Проте половина керівників ЗМІ Чернігівщини загалом позитивно оцінила ідею роздержавлення. 
— Так склалося, що у нас люди йшли на пенсію, — повідомив редактор з Козельця Анатолій Пенський. — Ми не брали нових людей і скорочували посади. Тепер у нас семеро чоловік. Колектив мобільний і жодного страху перед змінами не бачимо. Навпаки, пропозиція у нас одна: нашу заяву на роздержавлення поставити у першу чергу!
— Цей законопроект більше захищає наші права, — зауважила редактор «Прилуччини» Валентина Матвієнко. — Хто не працював на себе, вагатиметься. Ми ж не повинні бути і далі кріпаками...
 
Чернігівська область.