Голова Верховної Ради Володимир Рибак підтверджує готовність парламенту й надалі надавати максимальне сприяння Українській всесвітній координаційній раді як організації, що координує діяльність українських громадських організацій за кордоном та трудових мігрантів.
Про це В. Рибак заявив у середу під час зустрічі з головою Української всесвітньої координаційної ради (УВКР) Михайлом Ратушним (на знімку).
Під час зустрічі члени УВКР звернули увагу на важливість вирішення низки проблемних питань, пов’язаних із забезпеченням прав закордонних українців.
Зокрема, М. Ратушний повідомив, що нині за межами нашої держави проживають, за різними оцінками, від 16 до 20 млн. українців. Статус трудових мігрантів, сказав голова УВКР, мають 2—2,5 млн. українців, які «щорічно перераховують в Україну 6—10 мільярдів гривень».
У цьому контексті М. Ратушний наголосив на важливості ухвалення закону про трудову міграцію. Він також вказав на необхідність збільшити обсяг видатків на реалізацію заходів у рамках Державної програми співпраці з закордонними українцями на період до 2015 року.
Голова Верховної Ради назвав створення належної законодавчої бази для налагодження дієвої співпраці із закордонними українцями важливим напрямом діяльності парламенту.
В. Рибак зазначив, що влада України розуміє стурбованість організацій світового українства певним скороченням видатків цього року на реалізацію заходів у рамках Державної програми. Водночас, зазначив він, така ситуація викликана не зниженням уваги уряду України до співпраці з закордонним українством, а складною фінансовою ситуацією в державі.
Під час зустрічі також обговорювалося питання про проведення у 2013 році парламентських слухань, присвячених розв’язанню проблем закордонних українців та трудових мігрантів.
Підсумовуючи, Голова Верховної Ради зазначив, що має намір звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням розглянути нагальні питання, що обговорювалися під час сьогоднішньої зустрічі.
 
Прес-служба Верховної Ради.

Фото Миколи БІЛОКОПИТОВА («Віче»).