ТИМ ЧАСОМ

У середу в. о. голови Запорізької ОДА Григорій Самардак провів нараду з представниками 30 найбільш енергоємних підприємств області. 

Розглядалося питання економії. Адже лише в Запоріжжі — чотири діючих підприємства, споживання енергії кожним із яких перевищує споживання середньостатистичного міста України, а то й цілої середньостатистичної області. З виробничниками наче домовилися, що у години пік (з 8.00 до 10.00 та з 16.00 до 21.00) вони скорочуватимуть енергоспоживання, а надолужуватимуть втрачене вночі. Тобто 98% запорізької економії планується забезпечити за рахунок саме промислових підприємств.

Тим часом на Запорізькій АЕС відзначили 30-річчя пуску енергоблоку №1. Так уже вийшло, що згаданий блок нині на ремонті та модернізації. Виведений він із експлуатації 6—8 вересня і відтоді (за планом — до 30 грудня) на ньому не лише проводяться планові профілактичні роботи, а й монтується абсолютно новий програмно-технічний комплекс турбінного відділення. До сказаного додамо, що нині ЗАЕС працює п’ятьма блоками із шести, забезпечуючи сумарну потужність 5039 тисяч кіловат. Усього за січень—листопад 2014 року згадана АЕС виробила 35 873 млн. кВт/год. електроенергії, або 44,8 % від виробництва всіх атомних станцій України.

Запоріжжя.