Понад 100 тисяч школярів Дніпропетровщини з початку року взяли участь у 350 позашкільних творчих заходах: фестивалях, з’їздах, семінарах і конференціях. Як розповіли в обласній держадміністрації, у регіоні працює 332 позашкільні заклади, а на їх базі — більш як 5,6 тисячі секцій (зокрема, понад 2,6 тисячі — у напрямку художньо-естетичного виховання й більше тисячі — науково-технічних). 
«У 2013 році понад 3,2 тисячі дітей плануємо залучити до літніх експедицій «Вивчаємо заповідні території України», «Анімаційне й ігрове кіно», «До народних джерел», «Звичаї, традиції й обряди нашого краю», — зазначив голова ОДА Дмитро Колєсніков. — Більше 400 вихованців позашкільних навчальних закладів візьмуть участь у роботі Всеукраїнських і обласних літніх шкіл з різних напрямків».
Особливе місце посяде «космічна» тематика. Для слухачів віртуальної аерокосмічної школи, створеної на базі Центру науково-технічної творчості й інформаційних технологій учнівської молоді, будуть організовані екскурсії на «Південмаш» і «Сухий космодром». Цей інтерактивний проект дає змогу займатися навіть дистанційно — через Інтернет. Нещодавно під час інтернет-конференції школярі поспілкувалися з першим космонавтом незалежної України Леонідом Каденюком.
Фото надано прес-службою ОДА.