Під головуванням Президента України Віктора Януковича відбулося засідання Комітету з економічних реформ (на знімку). Під час нього глава держави, зокрема, наголосив на необхідності зведення до мінімуму позапланових перевірок бізнесу.

«Жодних позапланових перевірок не має бути, крім випадків, коли є рішення суду», — цитують слова Президента «Українські новини».

За словами В. Януковича, необхідно максимально скоротити дубльовані функції, які існують у питаннях перевірки бізнесу з боку різних структур. «Тиск на підприємницьке середовище має бути знято за рахунок припинення дублювання функцій контрольних органів», — зауважив він.

Як приклад керманич навів Державну сільськогосподарську інспекцію, котра, за його словами, проводить перевірки в сферах техногенної, пожежної та екологічної безпеки. Звертаючись до міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, глава держави зауважив: «Що це за інспекція така, що навіть радіаційним контролем займається?» І попросив міністра вирішити цю проблему.

Водночас він висловив упевненість, що необхідно розробити чіткі правила перевірок, щоб покращити інвестиційний клімат.

Учасники засідання заслухали доповідь Кабінету Міністрів про роботу, проведену в напрямку покращення інвестиційного клімату, зокрема, про виконання доручення глави держави щодо входження України до сотні кращих країн у рейтингу Світового банку за легкістю ведення бізнесу. А також реформування системи надання адміністративних послуг, подальшого спрощення системи державного нагляду за діяльністю господарюючих суб’єктів.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.