Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 22-й тур.
29 березня. «Ворскла» — «Зоря». 0:0. 2 065 глядачів. Рефері — Сергій Березка (Київська область).
30 березня. «Говерла» — «Іллічівець». 1:1.  2 120 глядачів. Рефері  — Андрій Кузьмін (Миколаїв). Голи: Лисенко, 55 — Фомін, 14. Вилучено Лисенка («Говерла», 74, неспортивна поведінка), Іщенка («Іллічівець», 90+4, друге попередження).
«Металург» Д — «Металург» Зп. 2:0. 1 800 глядачів. Рефері — Сергій Скрипак (Київська область). Голи: Траоре, 8, Нельсон, 90.
«Арсенал» — «Таврія». 1:1. 2 500 глядачів. Рефері — Юрій Можаровський (Львів). Голи: Богданов, 82 (п) — Гаджиєв, 90+2.
«Карпати» — «Шахтар». 1:2. 22 460 глядачів. Рефері — Євген Арановський (Київ). Голи: Жовтюк, 44 — Тейшейра, 32, Ракицький, 45+2. Вилучено Жовтюка («Карпати», 70, фол останньої надії), Даушвілі («Карпати», 81, друге попередження), Тейшейру («Шахтар», 90+7, друге попередження).
31 березня. «Чорноморець» — «Динамо». 0:2. 34 164 глядачі. 0:2. Рефері — Анатолій Абдула (Харків). Голи: Гусєв, 47, Ярмоленко, 72.
«Волинь» — «Дніпро». 1:1. 3 800 глядачів. Рефері — Сергій Бойко (Київська область). Голи: Ерік, 22 (п) — Джуліано, 45+2. Вилучено Дугласа («Дніпро», 21, фол останньої надії), Ізворану («Волинь», 60, друге попередження), Шикова («Волинь», 70).
«Кривбас» — «Металіст». 1:1. 8 900 глядачів. Рефері — Юрій Мосейчук (Чернівці). Голи: Прийомов, 15 — Гав’єр, 55.
Продовжив збирати «скальпи» лідерів турніру криворізький клуб. Цього разу, як зазначив наставник «Кривбаса» Олег Таран, його підопічні вийшли на матч з харків’янами і довели, що вміють грати у футбол.
— «Металіст» укомплектований висококваліфікованими виконавцями, які володіють відмінною індивідуальною майстерністю та швидкістю. Ми уявляли, що буде важкий поєдинок. І мої футболісти вийшли та довели всім і насамперед собі, що добре грають. Я вдячний хлопцям, важка була гра, — сказав Олег Анатолійович. — У гостей були й інші шанси, щоб забити, десь нам пощастило, що вони не реалізували їх. Зустріч з «Металістом» була найскладнішою, якщо порівняти її з іншими поєдинками після зимової паузи.
Мирон Маркевич — опонент Тарана — віддав належне суперникові, але...
— «Кривбас» нині перебуває у добрій формі, — зазначив він. — Криворіжці пройшли всіх лідерів, відібрали у них очки. Ми серйозно готувалися до матчу. Однак у футболі і таке трапляється. Та мушу заявити, що на останній хвилині (ми щойно дивилися повтор) був чистий пенальті . Але рефері не призначив 11-метровий. Гітченко зіграв, як воротар...
Мабуть, не тільки у Мирона Богдановича були претензії до суддівства в цьому турі. Однак ця тема виникає постійно. Як відомо, після явних прорахунків своїх підлеглих куратор арбітражу П’єрлуїджі Колліна збирає журналістів і... монотонно і без жодних заперечень виправдовує підопічних. Тому на ті зібрання ходить дедалі менше репортерського люду.
Ще один претендент на срібні медалі — «Дніпро» — загубив два очки в Луцьку. Наставник гостей Гуанде Рамос зазначив, що було багато боротьби. «Волинь» повела в рахунку, і його команді довелося докласти чимало зусиль, щоб зрівняти його.
— У другому таймі територіальна перевага була у нас, — сказав іспанець. — Ми намагалися вирвати перемогу. Але, на жаль, ті атаки не допомогли... Нічию варто визнати справедливим результатом, зважаючи на те, що відбувалося на футбольному полі.
На відміну від Маркевича, коментувати суддівство Рамос відмовився.
А от конкуренти харків’ян і дніпропетровців — динамівці — виграли, і досить переконливо. Хоча перед їхнім матчем в Одесі в пресі ситуація ще й як підігрівалася. Але «моряків» вистачило хвилин на двадцять. Подальший хід зустрічі контролювали гості. З усього видно, що одесити не дотягують до рівня «Динамо». Кияни, маючи помітну перевагу в класі, не давали супернику розігрувати м’яч й успішно пресингували. Відчувалася постійне прагнення підопічних Олега Блохіна забити. І вони це зробили двічі в другому таймі. Хоча могли і більше.
Будь-які зустрічі «Динамо» і «Шахтаря» — завжди подія. Але перемога в Одесі і поліпшення турнірного становища найіменитішого українського клубу додають наступному матчу біло-синіх удома проти «гірників» особливого інтересу.
Грають «Карпати» і «Шахтар».
 
Атакує волинянин Душан Савич.
 
Фото Євгена КРАВСА та з сайту ФК «Волинь».