На Луганщині ліквідовано канал незаконного переміщення великої рогатої худоби за межі України. Троє громадян Російської Федерації на власних автомобілях систематично відвідували нашу країну, де за готівку купували в господарствах значні партії худоби — до 200 голів на місяць. 

Тварини були неідентифіковані й не мали необхідних ветеринарних документів. Поголів’я транспортували до прикордонних районів, а звідти незаконно переправляли через державний кордон до РФ і реалізовували м’ясопереробним підприємствам. Якщо зловмисникам не вдавалося вчасно перемістити живий товар на російський бік, вони збували його в Луганській області, а якщо тварини гинули під час транспортування, то їхні туші залишали в лісосмугах.

Зловмисників затримано на місці злочину під час перевезення чергової партії худоби. У вантажних автомобілях було чотири десятки корів. А загалом вилучено поголів’я майже на 500 тисяч гривень. Нині худоба перебуває на карантині для проведення ветеринарно-санітарних заходів. Якщо в нічийних тварин не виявлять захворювань, вони будуть оприбутковані в дохід держави.

 

Луганська область.