Посилення європейської інтеграції обернеться для нашої країни збільшенням обсягу імпорту товарів, виготовлених у країнах Євросоюзу, але не відкриє європейські та світові ринки для українського товаровиробника. На цьому акцентував увагу народний депутат, лідер фракції Компартії Петро Симоненко під час спілкування з учасниками Пленуму Запорізького обкому КПУ, повідомляє прес-служба партії.
«Це обернеться посиленням імпортної залежності України від Європи. Це неминуче призведе до того, що українського товаровиробника посилено добиватимуть. При цьому Євросоюз не готовий і не збирається купувати в України готову продукцію, а орієнтується лише на закупівлю дешевої сировини», — підкреслив П. Симоненко.
«Ми проти того, щоб найважливіші соціально-економічні та політичні рішення приймалися в обхід народу. Саме тому наполягаємо на проведенні Всеукраїнського референдуму з цієї проблеми. Нехай люди самі дадуть відповідь на запитання, в якому союзі вони бачать майбутнє: в Євросоюзі, який перебуває в стані перманентної кризи й у якому Україні відведено роль злиденної пасербиці. Чи в Митному союзі, який пропонує рівні умови співробітництва й відкриває широкі перспективи для виходу на ринки країн БРІКС і Азіатсько-тихоокеанського регіону», — заявив парламентарій.
Як одну з дуже серйозних проблем у сьогоднішній Україні П. Симоненко виділив проблему фашизації суспільства. Тому народний депутат звернув особливу увагу на необхідність непримиренної боротьби з будь-якими проявами фашизму й нацизму, до об’єднання розрізнених антифашистських організацій в єдиний широкомасштабний Антифашистський фронт під егідою Компартії.
На завершення лідер комуністів підкреслив, що рішення фракції Компартії у Верховній Раді про неучасть у голосуванні доти, поки не будуть скасовані антинародні реформи, — це рішення принципове.
Дослівно
Народний депутат Петро Симоненко: 
«Ще раз підкреслю, фракція голосуватиме тільки за ті законопроекти, які будуть спрямовані на скасування пенсійної та медичної реформ, а також за нарахування пені на роботодавців за несвоєчасно виплачену заробітну плату в розмірі 0,5 відсотка за кожний день прострочення. І ця пеня повинна йти не в бюджет, а виплачуватися безпосередньо працівникам разом із зарплатою».