Виробники сільгосппродукції зможуть безплатно отримати торгове місце на ринках Дніпропетровська. Це допоможе стабілізувати ціни на харчові продукти, повідомили в департаменті споживчого ринку та сфери послуг міської ради.
Місця для аграріїв підготовлено на ринках «Центральний», «Петровський», «Тополя», «Сокіл», «Північний», «Бурштиновий», «Калинівський», «Самара» і багатьох інших. Ще 478 торгових місць для пільгових категорій громадян обладнано на 36 постійно діючих базарах.
«Для продажу сезонних товарів та забезпечення населення сільгосппродукцією за помірними цінами на території міста організовано десять продовольчих ярмаркових майданчиків на 500 торгових місць, — розповіла заступник міського голови Ірина Зайцева. — Тут постійно у вихідні дні проходитимуть ярмарки».
Перед районними радами, керівниками ринкових об’єктів і профільними міськими службами стоїть завдання — привести територію ринкових об’єктів до належного санітарно-технічного стану. Найближчим часом необхідно впорядкувати всі майданчики і торговельні місця на них, відремонтувати асфальт, підвести воду, забезпечити вивезення твердих побутових відходів. Не менш важливо вчасно підготувати до роботи холодильники і обладнання для продажу товарів, що швидко псуються. Не забули в міській раді і про організацію популярних навесні торгових зон з продажу саджанців і розсади.