Питання київських виборів розглядатимуть у середу в профільному комітеті, а в п’ятницю — у сесійній залі. Але це ще узгоджуватиметься на нараді з керівниками фракцій і профільного комітету. Про це під час брифінгу заявив Голова Верховної Ради Володимир Рибак. «Якщо хочемо, щоб були фахово підготовлені законопроекти, то жодне питання не повинні розглядати в сесійній залі, поки його не розглянуть у комітеті», — зазначив він та додав, що вибори столичного міського голови і Київради треба проводити.
Відповідаючи на запитання щодо відставки заступника глави парламенту Руслана Кошулинського, В. Рибак сказав, що не бачив документа з підписами представників Партії регіонів. «Це заступник Голови Верховної Ради, тому ще треба подумати», — зазначив він.
За його словами, майже кожен день знаходяться питання, які можуть вплинути на роботу парламенту. «Я не можу нічого виключати. Вірю, що Верховна Рада сьогодні має працювати. Але чому тоді опозиція пропонує поставити на розгляд законопроекти щодо європейської інтеграції не на вівторок, а на четвер? Ці законопроекти об’єднують усі політичні сили. Якщо в когось є пропозиції, то хай вносять. Ми їх розглянемо і приймемо рішення», — наголосив В. Рибак.
Щодо того, хто з представників Кабінету Міністрів виступатиме під час години уряду, Голова Верховної Ради сказав, що ще треба визначитись, адже на Погоджувальній раді було п’ять пропозицій. «Я запросив до себе в кабінет керівників фракцій, щоб визначити одне питання, по якому уряд міг би підготуватися», — розповів він.