Обласна влада володіє ситуацією, запевнив голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук, коментуючи можливість паводка: — Житомирщина, як і будь-яка інша область, має свої особливості. Ми — регіон, у якому паводок формується: у нас, на Поліссі, беруть початок вісім рік. Ми не боїмося паводка, більше того — він нам потрібен. Річки на Житомирщині тихоплинні, і щоб прочистити джерела, потрібна велика вода. Коли розіллються заплави рік — це для нас на врожай, — стверджує він.
Звичайно, на території області є місця, які викликають занепокоєння через можливе підтоплення. Але є й 180 спеціальних насосних станцій, працюють 170 постів, які контролюють стан води, щодня проводяться заміри. 
Обласне управління водних ресурсів тісно співпрацює із обласною і районними державними адміністраціями, Державною службою з надзвичайних ситуацій, органами місцевого самоврядування та користувачами водних об’єктів. Для виконання протиповеневих робіт на об’єктах облводресурсів створено 41 аварійну бригаду, які укомплектовані необхідною технікою в кількості 66 одиниць, при необхідності буде задіяно 280 чоловік. У підвідомчих організаціях створено аварійний запас матеріалів. Особлива увага звертається на роботу підприємств, які скидають стічні води на поля фільтрації, нагромаджувачі та хвостосховища, які в період проходження повені можуть негативно вплинути на стан водних об’єктів.
Житомирська область.