За підозрою в отриманні хабара затримано голову Городнянської райдержадміністрації Юрія Висоцького. Керівником виконавчої влади району він працює з червня минулого року. Його арешт здійснювали представники прокуратури області спільно з працівниками УБОЗ УМВС України. Високопосадовця підозрюють в отриманні від представника комерційного підприємства 8 тисяч доларів за видачу розпорядження РДА про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення в оренду 8 гектарів земель державної власності. Прокуратура області почала досудове розслідування.

«Боротьба з корупцією — пріоритетне питання державної та регіональної політики, — прокоментував затримання голови рай держадміністрації голова облдержадміністрації Володимир Хоменко. — Саме корупційні діяння гальмують соціально-економічний розвиток територій, знищують підприємницьку ініціативу, зводять нанівець усі зусилля щодо реалізації реформ. Найнебезпечнішим наслідком корупції є втрата довіри людей до органів влади. Тому особи, які скоїли корупційні діяння, будуть обов’язково нести відповідальність незалежно від посад, звань та партійної належності».

В. Хоменко також наголосив, що у грудні 2012 року відповідним розпорядженням затверджено обласну програму запобігання і протидії корупції, метою якої стало об’єднання зусиль всіх органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів та територіальних підрозділів міністерств і відомств, громадськості щодо боротьби з цим злом.

 

Чернігівська область.

Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.