Працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю в Одеській області викрили групу осіб, які шляхом обману заволоділи земельною ділянкою в одному з елітних районів міста.
Раніше тут була розташована база відпочинку для дітей-сиріт. Кілька років тому групою осіб — представників одного із приватних підприємств міста — було подано позов до суду про визнання права власності на зазначене нерухоме майно. Також у позові вони вимагали визнати протиправними дії працівників іншої фірми, які нібито безпідставно зайняли приміщення і перешкоджали в користуванні ними. Разом із заявою суду передали пакет документів, у яких справді вбачалося порушення прав позивача. Тому за рік Феміда ухвалила рішення про повне задоволення позовних вимог.
На підставі цього рішення зловмисники зареєстрували право власності свого приватного підприємства на нерухоме майно, яке незабаром продали іншій фірмі. Надалі її представники теж перепродали нерухомість кільком фізичним особам. А потім, через два роки, всі ці частини разом з узаконеними судовими ухвалами земельними ділянками купив громадянин однієї із сусідніх держав за суму понад сім мільйонів гривень.
За матеріалами, зібраними працівниками управління Держслужби боротьби з економічною злочинністю, за фактом незаконного заволодіння міською базою відпочинку для оздоровлення дітей-сиріт було відкрито карне провадження за ч. 4 ст. 190 КК України («Шахрайство»). Особи злочинців установлено. Вживаються заходи для притягнення їх до відповідальності згідно із законодавством України.
 
Одеса.