Непогано заробивши на зимових святах, торговельні заклади всіх рівнів та типів Івано-Франківська не тільки «заморозили» ціни, а й взяли курс на здешевлення окремих видів продуктів харчування. Покупців поменшало. Всі бережуть гроші до Великодня.
Навіть порівняно з лютим березневий цінник відрізняється на 1—2, а подеколи й більше гривень. Особливо здешевів рис: узимку ціна за кілограм коливалась від 8 до 12 гривень, нині можна придбати за 5—6. Не на повні дві гривні подешевшала гречка — 5—6. На рівні п’яти гривень тримається цукор. У копійках поступилося борошно: з 4,50 до 3,79 гривні. Так само соняшникова олія: найдорожча у лютому була 16,50, а нині — 15,39; проте і за 12 гривень уже не знайдеш, за найдешевшу слід віддати 13. Подешевшали на гривню (можна придбати в межах двох) картопля, капуста та цибуля, трохи подорожчали морква та буряк. Що стосується м’яса, то кілограм яловичини коштує 54—56 гривні, дешевшою є свинина — 45—50 (швидше за все, в останні дні квітня знову підскочить в ціні). Це саме можна сказати і про яйця. Збавивши гривню (найдорожчі були від 9,50 до 8,50 і менше), не відомо, як «поведуться» перед Великоднем. Серед молочних продуктів найбільше «здала» сметана: найдорожча взимку (19,70 гривні) нині коштує 16,40, а загалом — 15 гривень. За молоко платять, залежно від виробника (магазин, ринок), від 6 до 8 гривень. Стабільно дорогим є справжнє масло — 60—64 гривні. Дешевшою стала жива риба — 20—24. Та найбільш сталими в обласному центрі Прикарпаття є ціни на соціальний хліб і сало, які не змінюються від початку року: 4—4,65 гривні за буханець і 30—35 — за кг.
Ще однією місцевою ціновою ознакою є те, що, як правило, центральний ринок дешевший, ніж ті, що розташовані в мікрорайонах міста, але якщо спеціально їхати на нього, то не зекономити. Місцеві фрукти люди здебільшого купують з рук, а от привізні переважно в магазинах — принципово, щоб не обважували.
 
Івано-Франківськ.