У Рівному подешевшав цукор — до 4,9 гривні за кілограм, а також свинина на ринках: за кілограм м’якоті правлять 45—48 гривень, тоді як ще кілька тижнів тому було 50 і більше гривень. Продавці пояснюють це постом, коли городяни обмежують, а то й повністю відмовляються від вживання м’яса. Тим часом яловичина тримає цінову планку: м’якоть — 60, м’ясо на кості — 30—35 гривень.
Традиційні овочі, потрібні для приготування борщу, дешевше купувати в супермаркетах, ніж на ринку: капуста білокачанна, столові буряки, морква та картопля там майже в одній ціні — до 2 гривень за кілограм, тоді як на ринку (крім картоплі, яка коштує 2—2,5 гривні) ці овочі обійдуться покупцеві по 3 гривні.
Молоко дешевше купувати на ринку — за 6 гривень за літр. За літр сепараторної сметани треба викласти 40 гривень, збираної — до 35. А ось курячі яйця (домашні) господарки продають по 14—15 гривень за десяток, тоді як у супермаркеті їх можна купити і по 7,2.
Буханець соціального сорту хліба «Дарницький», що його випікає «Поліссяхліб», вагою 680 грамів коштує у хлібних кіосках на ринку 4 гривні, батон «Український» вагою 410 грамів — 3,75. Зрештою майже всі виробники хлібобулочних виробів час від часу ставлять на «дієту» свою продукцію: вона легшає у вазі, а ось вартість залишається попередньою. Це створює у покупців ілюзію стабільних цін.
Як повідомили у департаменті економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА, моніторинг цін свідчить про те, що в області спостерігається стабільність цін на основні продукти харчування, зокрема, борошно, крупи. А ось крупа гречана подешевшала на 5—9, цукор — на 3—6,5 відсотка порівняно с початком року. Тим часом ціна на олію соняшникову в магазинах зросла на 3 відсотки (сезонне подорожчання).
 
Рівне.