Для забезпечення порядку в парламенті фракція Партії регіонів незабаром запропонує для прийняття закон, який урівняє відповідальність народних депутатів за ті чи інші правопорушення з простими виборцями. Про це в чернігівському клубі молодого політолога під час обговорення шляхів подолання парламентської кризи повідомив народний депутат Михайло Чечетов (на знімку).
«Якщо народний обранець три дні прогуляє без поважної причини, — сказав він про плановані зміни до чинного законодавства, — то це буде підставою для подання до суду про позбавлення його депутатських повноважень».
Політик вважає, що коли народний депутат займається блокуванням роботи парламенту, то це теж повинно розцінюватися як злісне порушення, і подальше перебування такого народного депутата в законодавчому органі має вирішуватися в суді. А особливо серйозну відповідальність, на глибоке переконання Михайла Чечетова, повинні нести учасники бійок, ті, хто кидає димові шашки, тощо.
Він також зазначив, що в нинішніх складних реаліях недоцільно проводити позачергові вибори через їх затратність, а також тому, що вони дестабілізують ситуацію в країні. Влада до того ж, за його словами, буде відволікатися від виконання своїх головних функцій.
Висловив свою позицію політик і щодо виборів у Києві. Щоб їх провести, передусім необхідно внести зміни до кількох законів, отримати висновок Конституційного Суду. «Ми хочемо простимулювати створення сильної опозиції шляхом проведення виборів у столиці в один тур», — насамкінець заявив М. Чечетов. На його думку, «однотурові» вибори сприятимуть висуванню не кількох, а одного кандидата від опозиційних сил. Водночас народний депутат переконує, що Партія регіонів все одно переможе, оскільки вона дає Києву конструктив, стабільність, а не мітингову дестабілізацію.
 
Чернігів.
Фото автора.