Міністерство інфраструктури України серйозно налаштоване на впорядкування ринку послуг пасажирського автомобільного транспорту. Допомогу у цій справі планують отримати від основної галузевої громадської організацій, з якою вже підписано, так би мовити, протокол про наміри. Сталося це під час проведення спільної наради підрозділів відомства з членами ВГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників», а також представниками органів місцевої влади з різних регіонів України.

Це була перша зустріч у подібному форматі для нещодавно призначеного міністра інфраструктури. Але Володимир Козак наголосив: проблема, яку порушив президент ВГО «ВААП» Ігор Шкіря, виявилася настільки глобальною, що ухвалено рішення про проведення регулярних нарад із автоперевізниками та керівництвом Мінінфраструктури. «Я готовий щокварталу зустрічатися з представниками Всеукраїнської асоціації автоперевізників, щоб із перших вуст дізнаватися про проблеми галузі та вирішувати їх. Я завжди відгукуватимуся на вашу ініціативу», — заявив Володимир Козак, зірвавши тим самим шквал аплодисментів.

У свою чергу президент Всеукраїнської громадської організації «ВААП», народний депутат Ігор Шкіря подякував Мінінфраструктури за проведену останнім часом велику роботу щодо вирішення проблемних питань автоперевізників. Він наголосив, що незабаром на публічне обговорення мають винести нову редакцію закону «Про автомобільний транспорт». І самим перевізникам украй необхідно сконцентруватися на власних актуальних пропозиціях до нього. «Нині готується колегія Міністерства інфраструктури з питань автомобільного транспорту, що проводитиметься спільно з представниками «ВААП». Я бачу в цьому позитив, адже поступово ми переходимо від балачок до справи. Спостерігається хороша тенденція — ми переходимо до нормального вирішення питань», — наголосив Ігор Шкіря.

Наразі відомо, що законопроект про автомобільний транспорт буде презентовано у першій декаді квітня. Загалом Мінінфраструктури разом з «ВААП» активно працюють не лише над новою редакцією закону. Фахівці обговорюють і проекти внесення змін до Порядку проведення конкурсу, Правил надання послуг пасажирського автотранспорту, Порядку регулювання діяльності автостанцій тощо.

Щоб чітко розпланувати всі необхідні дії, Ігор Шкіря від ВГО «ВААП» та Володимир Козак від Міністерства інфраструктури підписали найважливіший за останній час галузевий документ — «Заходи щодо розвитку та підвищення ефективності роботи автомобільного транспорту у сфері пасажирських автомобільних перевезень». Втілення його в життя розпочнеться вже найближчим часом.

Ігор Шкіря (ліворуч) та Володимир Козак.