На Полтавщині Міжнародний день лісу відзначили початком Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Як розповів начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Тараненко, замість кожного зрубаного гектара лісу в регіоні висаджують понад два гектари нового. А загалом цього року в області планують закласти тисячу гектарів зелених насаджень.

Державний лісовий фонд на Полтавщині становить 195 тис. га, середній вік дерев — 59 років. Однак поки що лісистість області менше 10 відсотків, тож цей показник планують з року в рік підвищувати. Ось і цієї весни для посадки вирощено 15 млн. саджанців сорока різних порід дерев. На заліснення лише з обласного бюджету виділено понад мільйон гривень. Лісівники Полтавщини, зазначає Юрій Тараненко, щороку допомагають озеленювати дитячі навчальні заклади, лікарні, культурні та історичні об’єкти.

Найближчим часом в області планують організувати посадку лісів із залученням школярів та студентів. На мапі області з’являться нові міні-дендропарки та алеї. Акціям «Посади своє дерево», «Разом саджаємо дерева!», «Зробимо ліс чистішим», «Ліс саджати — природу зберігати» сприятиме проведення лекцій та виховних годин, науково-практичних семінарів за участю лісництв.

Полтавська область.