Десятки дніпропетровських метробудівців (на знімку) вийшли 27 березня під стіни облдержадміністрації з вимогами погасити заборгованість із зарплати за 4 місяці. Люди розуміють усю відповідальність своєї роботи: якщо, наприклад, зупинити відкачування води, обласному центру загрожує техногенна катастрофа. І, водночас, жити на межі бідності вони не хочуть.
Як розповів «Голосу України» керівник профкому ПАТ «Дніпрометробуд» Сергій Мартиненко, заборгованість із зарплати становить близько 6 млн. грн. А загальна заборгованість за вже виконані роботи обчислюється десятками мільйонів. Є всі підстави вважати ситуацію штучною, обумовленою політичними та економічними інтересами груп впливу — як на рівні регіону, так і держави загалом. І це на тлі заяв керівництва області та Кабміну про пріоритетність фінансування будівництва метрополітену!
Влада звинуватила учасників мітингу в незаконних діях, лідерів профспілки, за їх словами, міліція затримала для «профілактичних бесід». Метробудівців учергове нагодували обіцянками. З’явилася навіть інформація, що в уряді таки знайшли кошти на виплату зарплат. Проте ані в ОДА, ані в профкомі підприємства її не підтвердили. Як розвиватиметься ситуація далі, читайте в наступних номерах газети.
 
Фото Миколи МЯКШИКОВА («Укрінформ»).