Тридцять відсотків місць у комунальних театрах і концертних залах на Дніпропетровщині цього року відведуть для безплатного відвідування. Відповідне рішення прийняли обласні депутати.
Уперше таку практику ввели в лютому минулого року. У результаті за 2012-й кількість глядачів, що побували на театральних виставах, зросла більш як удвічі. «У багатьох країнах світу проводять акції «У театр усією родиною». Це має стати звичним і для наших земляків, — вважають в обласній раді. — Механізм залучення до відвідування театрів працівників бюджетної сфери, учнів шкіл та ПТУ, а також представників старшого покоління дає змогу охопити значну частину населення області».
Очільникам районних рад і міським головам доручено організувати перевезення глядачів, що проживають у селах і малих містах області, на певні вистави й концерти.
Системна робота в цьому напрямі дала можливість впровадити в комунальних закладах культури систему бізнес-планування, у результаті чого їх доходи зросли більш як на чверть, а витрати суттєво скоротилися.