Україна й Азербайджан мають спільну скіфську спадщину. Про це нагадали учасники засідання, що відбулося на Дніпропетровщині, експертного круглого столу, присвяченого історії кочових цивілізацій. У заході взяли участь керівництво області й Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Мадатлі. За підсумками круглого столу ухвалили резолюцію про розвиток міжкультурного співробітництва.
Провідні вчені, які виступили з доповідями, у галузі історії та археології України й Азербайджану відзначили чималий потенціал для такого обміну. «Кочівники не називали своєю батьківщиною жодну з держав, але завдяки ним такі країни, як Україна й Азербайджан, мають спільну скіфську спадщину, — відзначили учасники засідання. — «Степові піраміди» вже давно стали візитівкою Дніпропетровщини. Скіфські кургани цікавлять не тільки істориків і археологів, а й туристів».
Сьогодні на Дніпропетровщині в стані розробки — нова програма розвитку туризму. Крім того, оновлюють наявні та створюють нові туристичні маршрути.