Повернувшись із останнього засідання Ради регіонів, де розглядалось питання реформування місцевого самоврядування, голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк повідомив місцевим чиновникам, що час звикати до народовладдя і розтлумачив, як це має бути на ділі.

За словами очільника області, вдосконалення місцевого самоврядування має поставити на якісно новий рівень відносини між громадою і владою: «Робота влади має бути в інтересах людей і кожної людини, щоб врешті-решт вони відчули, що влада працює для людей, а не люди для влади». І щоб не бути голослівним, попередив: якщо на якогось держслужбовця надійдуть скарги щодо цинічного чи бездушного ставлення до громадян, то буде розглядатись питання про доцільність перебування на займаній посаді. В продовження теми виконавської дисципліни всіх присутніх на нараді було попереджено, що каратимуть керівників, чиї департаменти та управління невчасно готуватимуть і подаватимуть до обласної ради проекти рішень, котрі розглядатимуться на сесіях, і якщо держслужбовці втікатимуть із сесійних засідань.

Закликаючи представників державної влади на місцях неухильно виконувати покладені на них службові обов’язки і делеговані органами місцевого самоврядування повноваження, Михайло Вишиванюк нагадав, що «обласна держадміністрація — не обком партії, а структура потрійного підпорядкування: адміністрації Президента, Кабінету Міністрів і в частині делегованих повноважень — обласній раді».

 

Івано-Франківськ.