Як забезпечити висунення достойних кандидатів до Київської міської ради та столичного голови? Такі питання під час круглого столу обговорювали парламентарії, політологи та експерти.
Зокрема, народний депутат Олесь Доній (позафракційний) заявив, що лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко, за даними соціологів, має найбільший рейтинг серед опозиційних кандидатів на посаду Президента, тому київські перегони йому вже просто не цікаві. А для голови фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка, навпаки, вигідно висунути на посаду міського голови кандидатуру В. Кличка, щоб позбутися конкурента за президентське крісло.
Для опозиції незручності полягають ще й у тому, що будь-який їхній кандидат, який стане столичним міським головою, може взяти участь у президентській виборчій кампанії. «Отже, робиться вигляд, що опозиція — за вибори, але реально вона не бореться за них», — зазначив О. Доній.
Якщо Конституційний суд України визнає, що вибори в Києві мають проводитись у 2015 році, то, підкреслив депутат, виборча система країни стане заручником політичних сил, які перебувають у владі. 
За його словами, для того, щоб опозиція не мала приводу для блокування трибуни Верховної Ради, влада передала механізм призначення виборів у столиці Конституційному Суду. Політик зазначив, що це доволі небезпечний для країни прецедент, тому що така практика може застосовуватись і в разі визначення дати виборів інших рівнів.
Народний депутат Олександр Бригинець (фракція «Батьківщина») зауважив, що якщо київські вибори КС перенесе, то виникають ризики зміни часу проведення навіть президентських перегонів.
У свою чергу народний депутат Юрій Стець зазначив: столична влада не впоралася з наслідками негоди в місті, тому кияни мають усі права вимагати від парламенту призначення дати виборів у столиці на початку літа.