Поповнити дніпропетровську скарбницю медалями ХХХІ Олімпійських ігор у Бразилії, гідно представити регіон на Євробаскеті-2015 — такі доручення дали керівники Дніпропетровщини учасникам ІV звітно-виборної Асамблеї Дніпропетровського обласного відділення НОК України, яка відбулася за участю президента НОК Сергія Бубки. Основна відповідальність за ці заходи — на знову обраному голові відділення — народному депутаті Андрію Павелку.

У роботі асамблеї також взяли участь голова Комісії НОК зі зв’язків із відділеннями Володимир Ковальов, голова Запорізького відділення НОК Володимир Лобанов та інші почесні гості.

На думку народного депутата Андрія Павелка, за минулі чотири роки дніпропетровському відділенню є чим пишатися. Але разом з тим є й куди рости. Ці роки були для Дніпропетровщини одними із найспортивніших і найбагатших на досягнення. Так, 2010-го на перших в історії Літніх юнацьких Олімпійських іграх у Сінгапурі дніпропетровець Андрій Говоров (плавання) і криворіжанин Денис Кушніров (стрільба кульова) на двох виграли три золоті медалі.

Минулого року на Олімпійських іграх у Лондоні спортсмени Дніпропетровщини здобули золоту й срібну нагороди. Першою стала жіноча четвірка з академічного веслування у складі Яни Дементьєвої, Настасії Коженкової, Катерини Тарасенко та Наталі Довгодько. «Срібло» у метанні списа вдалося завоювати головній сенсації року у світі спорту — Олександру П’ятниці. І зараз усім необхідно докласти максимум зусиль, щоб наші атлети не менш гідно виступили в Сочі-2014 і Ріо-де-Жанейро-2016.

«Багато чого досягли, але попереду нас чекають нові завдання, які вимагають вирішення, — розповів кореспонденту «Голосу України» Андрій Павелко. — Це завершення будівництва Алеї олімпійської Слави у Дніпропетровську, відкриття представництв обласного НОК у Кривому Розі, Нікополі, Дніпродзержинську та інших містах. Одним із пріоритетних наших завдань є відкриття власного Олімпійського будинку. Ми підтримуватимемо олімпійський рух у регіоні, впроваджуватимемо нові ініціативи з популяризації його ідеалів».

Окрім іншого, високих оцінок керівництва НОК удостоєні організація проведення естафет олімпійського вогню та соціальні проекти. Тому учасники асамблеї одноголосно переобрали головою обласного відділення НОК на наступний 4-річний строк Андрія Павелка.

«Мені приємно наголосити на постійному прогресі і нових успіхах в діяльності відділення, — розповів голова НОК Сергій Бубка. — 2009 року вперше обраний головою Андрій Васильович обіцяв вивести Дніпропетровщину з останніх місць рейтингу на передові. Такий прогрес відбувся, і тепер Дніпропетровське відділення входить до п’ятірки кращих у країні».

На завершення асамблеї відбулося нагородження цінними подарунками від НОК України активістів олімпійського руху Дніпропетровщини. Також підбили підсумки обласного конкурсу «Герої спортивного року-2012».

Дніпропетровська область.

Довідка

До складу Дніпропетровського обласного відділення НОК входять 38 федерацій з олімпійських видів спорту. Рада налічує 94 особи, серед яких чемпіони і призери Олімпіад: Віктор Савченко, Юрій Зайцев, Діна Міфтахутдінова, Євген Браславець та інші. ДОВ НОК України включає 10 комітетів й асоціацій олімпійців.

Зліва направо: президент НОК Сергій Бубка, директор Дніпропетровського вищого училища фізичної культури Михайло Лельчицький, голова обласного відділення НОК народний депутат Андрій Павелко.

Фото надане ДОВ НОК України.