«Ми налаштовані на виконання Плану дій, який напрацьований разом Україною і Радою Європи до 2014 року. Сподіваюся, що ми як партнери будемо спільно моніторити цю роботу і, безумовно, досягати своєчасного виконання», — сказав глава держави, зазначивши, що це питання перебуває на його особистому контролі.
Одним із важливих кроків, які останнім часом здійснила Україна в цьому напрямі, зокрема в частині вдосконалення демократичних інститутів, Віктор Янукович назвав ухвалення і набрання чинності новим Кримінальним процесуальним кодексом та роботу над його імплементацією.
Президент ПАРЄ говорив про те, що для реалізації всіх поставлених перед нашою державою завдань ще потрібен час. «Ми цілком розуміємо, що потрібно достатньо часу для того, щоб ви змогли повністю відповідати тим вимогам і реалізувати ті зобов’язання, які свого часу взяли», — цитує Жан-Клода Міньйона прес-служба Президента.
Учора Ж.-К. Міньйон також провів зустрічі з головами парламентських комітетів — з питань верховенства права та правосуддя Сергієм Ківаловим, з питань європейської інтеграції Григорієм Немирею, лідерами депутатських фракцій, у тому числі й опозиційних.
Візит Президента ПАРЄ в Україну (26—28 березня) відбувається на запрошення Голови Верховної Ради України Володимира Рибака. Це перший офіційний візит Жан-Клода Міньйона в нашу країну в ранзі Президента ПАРЄ.
Під час зустрічі з Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Жан-Клодом Міньйоном Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням зобов’язань перед Радою Європи і налаштована на подальшу реалізацію Плану дій до 2014 року.
Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).