Упродовж останніх двох років Україна зробила рішучі кроки у напрямку реформування органів прокуратури. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Ігор Калєтнік під час робочого візиту до Страсбурга, де він взяв участь у консультаціях високого рівня під егідою Ради Європи щодо реформи прокуратури в Україні.

З української сторони на цьому заході були присутні Генеральний прокурор України Віктор Пшонка та радник Президента України Андрій Портнов.

Під час діалогу Ігор Калєтнік відзначив суттєвий прогрес у реформуванні органів прокуратури. Загалом Верховною Радою України прийнято майже 30 законів про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру». Однак лише прийняті протягом 2011—2012 років були реальними спробами привести діяльність української прокуратури до європейських стандартів.

«Український парламент конструктивно налаштований на обговорення цих ініціатив. І для мене дуже важливо перебувати на цій зустрічі, для того щоб донести до народних депутатів України цю позицію», — наголосив І. Калєтнік.

У свою чергу, Генеральний прокурор України В. Пшонка запевнив учасників консультацій високого рівня стосовно реформи органів прокуратури в Україні в тому, що наша держава «не має наміру і не буде зупинятися тільки на етапі реалізації норм нового КПК».

«На сьогоднішній день Президентом України чітко визначені основні напрямки євроінтеграційних процесів у нашій країні, які передбачають, зокрема, реформування судової системи, органів прокуратури та органів внутрішніх справ. Усі ці напрямки є не тільки пріоритетними, але й їх реалізація перебуває під особистим контролем глави держави», — додав В. Пшонка.

Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради України.