Цього року з обласного бюджету Івано-Франківщини планують витратити 960 тисяч гривень на придбання покриття для спортивних майданчиків. На них претендує 81 населений пункт Прикарпаття, принаймні стільки заявок надійшло до галузевого управління. Однак влітку зведуть тільки чотири.
В області є цілий комплекс споруд (загалом 1685, включно зі стадіонами, майданчиками, спортивними кімнатами та басейнами), які забезпечують потреби в організації навчального процесу з фізичного виховання, повідомив на прес-конференції директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту
облдержадміністрації Сергій Дерев’янко.
Щоправда, подекуди необхідно провести реконструкцію, поставити нове обладнання. Для цього в області створено спеціальну програму, яку розробили фахівці Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Його начальник Мирослав Карабін повідомив журналістам, що «основу для спорудження спортмайданчиків повинні забезпечити місцеві бюджети». Зі свого боку, управління ініціюватиме їх зведення насамперед у нових дитячих садочках. Відповідні пропозиції щодо завчасного проектування спортивних майданчиків при будівництві чи реконструкції дошкільних навчальних закладів незабаром надійдуть до обласного керівництва.
На переконання посадовця, не обов’язково, щоб з дітей виросли професіональні атлети, але вони повинні вести здоровий спосіб життя, захоплюватися фізичною культурою та спортом, зрештою, просто активно рухатися.
Івано-Франківськ.