Президент Віктор Янукович проводив свою виборчу кампанію під гаслом перетворень, запровадження і реалізації реформ практично у всіх галузях господарювання. Тож і діяльність на президентській посаді розпочав саме з цього. Минуло два роки — час коли не підбивати підсумки, то принаймні спробувати проаналізувати, що вдалося, а що — ні.

Саме таке завдання мала на меті редакція «Голосу України», започаткувавши серію аналітичних статей на цю тему з різних галузей. 

Редакція звернулася до прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства з проханням посприяти в підготовці матеріалів, організувавши зустрічі з відповідальними особами за темами, а також інтерв’ю з недавно призначеним міністром паном Геннадієм Темником. 

Співробітник прес-служби міністерства Дмитро Богуславський люб’язно погодився посприяти, попросивши надіслати електронною поштою теми майбутніх матеріалів, а також до інтерв’ю міністра, що ми, звісно, зробили ще 20 лютого. Після того впродовж місяця щодень телефонували колезі й цікавились, як вирішується питання зустрічі з відповідальними особами, втім, без результату.

Зрештою пан Богуславський попросив нас надіслати листа на бланку факсом. Ми надіслали, і не тільки факсом, а й рекомендованим — поштою. Домовилися, що здзвонимося чергового наступного понеділка. Так і досі. 

Цікаво, на які наші запитання не спроможний відповісти і сам високоповажний пан міністр Темник, і його не менш поважні підлеглі? Тому редакція, друкуючи сьогодні запитання і теми, які можуть зацікавити наших читачів, просить високопоставлених панів чиновників усе-таки розповісти про те, як реалізовуються реформи в галузі.