Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України ТЕМНИКУ Геннадію Павловичу
Шановний Геннадію Павловичу!
У зв’язку з підготовкою матеріалів щодо реалізації розпочатих в Україні реформ, у тому числі — в очолюваному вами відомстві, просимо дати інтерв’ю «Голосу України». Перелік тем, на які редакція хотіла б одержати відповіді:
Майже два роки тому в рамках адміністративної реформи Мінрегіонбуд був об’єднаний з Мінжитлокомунгоспом в одне міністерство. Чимало фахівців тоді вважали це помилкою, оскільки без реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою не можна було розраховувати на прорив у розвитку цієї галузі — навіть за умов централізації влади. Що змінилося за цей час, які проблеми не розв’язано, і які шляхи їх розв’язання? Як саме долається диспропорція у розвитку регіонів?
Розкажіть, будь ласка, як реалізовується реформування будівельної галузі, буквально: як було і чого досягнуто? Що, власне, є нині — будівельна галузь України (стратегія розвитку, стан справ у «підгалузях», кількість працюючих, проблеми та виклики, фінансово-організаційні перетворення, житлове будівництво, ситуація з індустріальним будівництвом, програма «Доступне житло»)?
Комунально-житлове господарство — всеосяжна галузь нашого життя і головний біль суспільства, якого започатковані реформи мали б позбавити громадян. До якої міри це вдалося зробити, якщо вдалося, а що — не вдалося і чому? Що нині зі станом комунікацій, прибудинковими територіями, приватизованим житлом. У цьому зв’язку: як вирішується питання утримання місць загального користування, підвалів і горищ, ОСББ, «оновлення «хрущовок»?
Заздалегідь дякуємо за співпрацю.
 
Головний редактор Анатолій ГОРЛОВ.
 
Прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства
 
Шановні колеги,
надсилаємо приблизні теми щодо будівельної галузі для висвітлення на шпальтах «Голосу України». Сподіваємося на вашу підтримку і дуже — на сприяння та допомогу.
Що, власне, є нині — будівельна галузь України? (стратегія розвитку, стан справ у «підгалузях», кількість працюючих, проблеми та виклики, фінансово-організаційні перетворення тощо).
Обсяги інвестицій і їх вплив на розвиток галузі.
Вплив будівельної галузі на інші галузі економіки, розвиток підприємництва, зокрема підприємств малого бізнесу.
Виробництво будівельних матеріалів: ситуація на сьогодні, конкурентоспроможність.
Житлове будівництво: розвиток, обсяги, участь держави, вплив на приватні компанії.
Програма «Доступне житло» і наскільки воно доступне для тих, на кого розраховувалося?
«Хрущовки»: наскільки і коли можливе їх оновлення?
Інтерв’ю з міністром: бачення і перспективи