Цьогорічна затяжна зима внесла свої корективи в плани лісівників, тому весняну висадку лісу доведеться здійснювати в стислі терміни. Про це розповів начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат Рівненської обласної ради Володимир Грицайчук.

 

— Ми плануємо висадити лісові культури на землях Державного лісового фонду на 3184 гектарах, доповнити лісові культури на 1943, а також посіяти 37 гектарів лісових розсадників, провести роботи з благоустрою й озеленення територій лісництв та виконати низку інших заходів, — зазначив він.

На виконання всього комплексу лісокультурних робіт лісогосподарські підприємства витратять 7,7 мільйона гривень.

— Сьогодні всі лісгоспи Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства повністю готові до проведення всього комплексу весняних лісокультурних робіт, — продовжує Володимир Грицайчук. — Ще восени підготували 1859 гектарів під посадку лісових культур, у розсадниках виростили майже 50 мільйонів штук стандартного матеріалу сіянців та саджанців.

За словами головного лісівника Рівненщини, роботи в області проводяться за принципом розширеного відтворення лісів: щорічно відновлюється більше насаджень, ніж вирубується. За останні десять років ліс вирубано на 46 тисячах гектарів, а відновлено більш як на 50 тисячах гектарів. За останні шість років на Рівненщині створено 5162 гектара нових «зелених легенів планети».