Це зазначив Президент України на вчорашній зустрічі з головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитром Колєсніковим. Глава держави заслухав доповідь керівника регіону про соціально-економічний розвиток Дніпропетровщини та про перспективи його розвитку в середньостроковій перспективі.

Глава держави звернув окрему увагу на розвиток вугільної та металургійної галузей. Він наголосив, що немає необхідності нарощувати обсяги видобутку вугілля, поки не будуть збудовані заводи з переробки вугілля на синтетичний газ.

Також Віктор Янукович зустрівся з головою Донецької ОДА Андрієм Шишацьким, який доповів про хід реалізації соціальних ініціатив Президента, зокрема, щодо реалізації програми доступного житла та соціального захисту дітей.

Крім того, голова Донецької ОДА, як повідомляє прес-служба Президента, розповів главі держави про роботу промислового комплексу області, а також про соціально-економічний розвиток регіону.

Після зустрічі А. Шишацький повідомив, що звернувся до глави держави по сприяння для подальшого розвитку та модернізації базових галузей промисловості регіону. «Йшлося про програму на 2013—2014 роки щодо прискорення розвитку промисловості в Україні», — підкреслив голова Донецької ОДА.