Нині Рівненська обласна рада недоукомплектована: чотири її депутати обрані народними депутатами України і тепер працюють у парламенті, один, який представляв в облраді інтереси мешканців Кузнецовська, — помер. Тож на Рівненщині 21 квітня у Рівному, Кузнецовську, Демидівському, Гощанському і Костопільському районах відбудуться проміжні вибори депутатів Рівненської обласної ради.

У минулі вихідні дванадцять політичних партій оголосили про проведення обласних конференцій, на яких мали висунути кандидатів у депутати до Рівненської обласної ради. Судячи з результатів рішень конференцій політичних партій, які декларують опозиційність до нині діючої влади — а це «УДАР», ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина», вони розділили між собою одномандатні виборчі округи і, як на парламентських виборах, підтримуватимуть єдиного кандидата до обласної ради від опозиції. По одному виборчому округу мають «УДАР» та «Свобода», вони висунули своїх кандидатів у депутати відповідно по Демидівському №8 та Рівненському №40 одномандатних виборчих округах. На трьох — Гощанському №5, Костопільському №20 та Кузнецовському №36 — змагатимуться кандидати від ВО «Батьківщина». Цікаво, що два із трьох висунутих кандидатів у депутати до Рівненської обласної ради від цієї політичної сили — помічники народних депутатів України, а один з кандидатів напередодні конференції із «Фронту змін» перейшов у «Батьківщину».

По всіх п’яти округах висунули своїх кандидатів «Українська платформа «Собор», Українська народна партія, по чотирьох — комуністи. По двох округах за депутатський мандат боротимуться кандидати від Народної партії, обидва вже свого часу були депутатами обласної ради, їх обіцяють підтримати прихильники Партії регіонів. А ось Партія регіонів на проміжних виборах зробила ставку на людей авторитетних в регіоні, висунула позапартійних у трьох виборчих округах, які боротимуться за симпатії виборців міст Рівного, Кузнецовська та Костопільського району. Серед кандидатів — освітянин, директор Рівненської АЕС, лікар.

На жаль, під час обласної конференції «Свободи» не обійшлося і без ложки дьогтю: із неї ввічливо «попросили» журналістів. Тож висунення кандидатів від цієї політичної сили відбувалося за зачиненими для представників ЗМІ дверима. Представники «Свободи» пояснили такий вчинок небажанням виносити на широкий загал свої внутрішньопартійні проблеми.

Рівне.