Бокс. Київ. Дружний і блискучий колектив «Українські отамани» всуху (5:0!) розгромив команду «Бакинські вогні» («Baku Fіres») у чвертьфіналі Всесвітньої серії (WSB).
Микола Буценко дав оптимістичний старт поєдинку, впевнено розібравшись із Гаїрбеком Гермахановим. Після цього срібний призер Олімпіади-2012 Денис Берінчик артистично вийшов у ринг, повеселивши глядачів столичного Палацу спорту. Українець кинувся на Гуршида Тожибаєва, принісши другу перемогу «отаманам». Свого суперника Гайбулу Мусалова здолав і Дмитро Митрофанов. Бронзовий призер Ігор у Лондоні напівважковаговик Олександр Гвоздик зірвав овації, нокаутувавши у п’ятому раунді Володимира Челеса. А чемпіон Олімпіади та світу у важкій категорії Олександр Усик одностайним рішенням суддів переміг чемпіона світу у суперважкій категорії Магомедрасула Меджидова.
Стрибки у воду. Дубай. Другий етап Світової ліги. Багаторазовий чемпіон Європи Ілля Кваша у стрибках з триметрового трампліна виборов перше місце.
У фіналі він випередив олімпійського чемпіона Іллю Захарова з Росії, а також бронзового призера останніх Ігор у Лондоні китайця Ге Чона. Переможна сума українця — 493,40 бала. Другим фінішував іспанець Гав’єр Іллана — 468,20, а третім — Ге Чон (466,35).
Олена Федорова у тій самій дисципліні серед жінок показала третій результат — 304,50.
Нагадаємо, що на цих змаганнях Кваша у парі з Олексієм Пригоровим здобув «срібло» у синхронних стрибках з триметрового трампліна.
Фехтування. Українка Ольга Харлан виграла турнір серії Гран-прі «Московська шабля». У півфіналі вона перемогла Василіки Вугіука (15:10) з Греції, а у фіналі здолала росіянку Софію Велику (15:9).
Вільна боротьба. Тбілісі (Грузія). Чемпіонат Європи. Здобуток атлетів України — десять медалей: дві золоті, срібна і сім бронзових! Жіноча збірна стала першою у командних змаганнях, чоловіча — третьою.
В останній день чемпіонату українські спортсмени здобули ще порцію медалей. Ганна Василенко (63 кг), Катерина Бурмістрова (72 кг) та Ібрагім Алдатов (84 кг) посіли треті місця у своїх вагових категоріях. Цікаво, що всі троє в різні роки ви гравали чемпіонат світу.
Хокей. Чемпіонат ПХЛ України. Фінальна серія. «Донбас-2» (Донецьк) — «Компаньйон-Нафтогаз» (Київ). 5:0 (2:0, 3:0, 0:0). Рахунок у серії — 3:0.
Футбол. Першість країни. Перша ліга. 22-й тур. «Кримтеплиця» (Молодіжне) — «Олександрія». 0:0. «Одеса» — «Сталь» (Алчевськ). 1:2. Решту шість матчів перенесено.
***
Бразильський форвард донецького «Шахтаря» Луїс Адріано сповнений рішучості відмовитися від паспорта своєї країни і стати українцем. Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів: «Це питання обговорив з дружиною, і вона погодилася з моїм рішенням. Готовий відмовитися від бразильського громадянства, якщо матиму можливість грати за збірну України».