Зведення нових будинків із вартістю житла на 20—30% нижчою за середньоринкову стане реальністю вже цього року.

За 2012 рік понад чотири тисячі українських родин отримали нові квартири за доступними цінами. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул 22 березня на виїзній нараді в Чернігові щодо розвитку будівельної галузі та реалізації програм «Доступне житло». За його даними, з 2010 року на Чернігівщині вже 400 сімей завдяки підтримці держави отримали довгоочікуване власне житло.

«Минулого року урядом було введено Програму здешевлення вартості іпотечних кредитів, — зазначив О. Вілкул. — 20 лютого 2013 року прийнято рішення про продовження реалізації цієї програми й у 2013-го. Зведення нових будинків з вартістю житла на 20—30% нижчою за середньоринкову та надання кредиту фактично під 3% річних — це дасть реальну можливість громадянам стати власниками квартир».

Учасники наради побували на будівництві 10-поверхового житлового будинку в мікрорайоні Привокзальному у Чернігові (вул. Попова, 31 а). 

Введення в експлуатацію цього будинку на 130 квартир планується наприкінці нинішнього року. До 2015-го в цьому мікрорайоні буде зведено ще чотири будинки на 438 квартир. 

Реалізація цього проекту дозволить громадянам придбати житло на рівні 4 тис. 50 грн. за 1 кв. м, що на 20% нижче за середньоринкову ціну в місті. Обласна влада планує придбати в цьому комплексі 45 квартир для інвалідів війни, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та воїнів-інтернаціоналістів.